Cuha-völgyi kirándulás

Még a nagy melegek előtt, újabb buszos kiránduláson vettünk részt. Fák, csörgedező patak, békés természet testközelből. Nagyon jól éreztük magunkat a Cuha-völgyben.

 

Kapcsolódó képek:

Nagyvázsonyi kirándulás

Június 8-án Nagyvázsonyba kirándultunk.
Először a Kinizsi várat látogattuk meg, ahol az idegenvezető segítségével sok érdekességről hallhattak a gyerekek, és ami a legjobb, hogy pár dolgot ki is próbálhattak.
Ezt követően a Posta Múzeum is remek móka volt, csomó régiséggel, telefonálgatással. A nap végén pedig a fagyizás sem maradhatott el.

Kapcsolódó képek:

Kirándulás a siófoki Bella Állatparkba

Május végén végre elég jó idő volt ahhoz is, hogy nagyobb kirándulásra menjünk, így meglátogattuk a siófoki Bella Állatparkot.
Nagy élmény volt az állatsimogató, és a különlegesnél különlegesebb állatokkal való találkozás.

Kapcsolódó képek:

Roma-Nemz-Cisz-23-0222 pályázat

A Jobb Éket Közhasznú Egyesület 2023.-ban is sikeresen pályázott a Roma nemzetiségi pályázatokon.  A Roma-Nemz-Cisz-23-0222 számú pályázat keretében  elnyert összegből , 700.000,-Ft-ból,  „Egyéb máshová nem sorolható irodai szolgáltatás” feladatok ellátására Megbízási szerződés keretében 1 fő segítő munkatársat tudtunk alkalmazni, akinek a segítségével az Egyesület adminisztrációjában hathatós segítséget kaptunk. A program keretében alkalmazott munkatárs elvégzett sok olyan, az adminisztrációhoz tartozó feladatot, amik elvégzésére nem igazán volt lehetőség. Pl. irattár rendbetétele, leltározási feladatok, selejtezési feladatok, az adminisztráció hatékonyságának növelése, adományok kiosztásában, azok adminisztrációjában való segítségnyújtás. Feladatai közé tartozott még az Egyesület éves rendezvénytervének elkészítése, meghívók, plakátok, fotók készítése, árajánlatok beszerzése. Köszönet a Belügyminisztérium alá tartozó Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóságnak, hogy 2023.-ban is lehetővé tette számunkra ezt a nagyszerű  lehetőséget!

Kapcsolódó képek:

Táboroztunk!

A Jobb Élet Közhasznú Egyesület a Társadalmi és Esélyteremtési Főigazgatóság Támogatásirányítási Főosztály által kiírt és elnyert ROMANEMZ-TAB-23-0203 számú pályázat keretében 10 gyermeknek adtunk lehetőséget nyári táboroztatásra augusztus hónapban 5 napon keresztül.

A gyerekek a táborban teljes ellátást kaptak, napi háromszori étkezéssel.

Mivel az időjárás nagyon kegyes volt hozzánk, így a Balaton közelségének köszönhetően a strandolásé volt a főszerep.  Megnéztük Veszprém nevezetességeit, sokat kirándultunk, játszottunk. Programjainkba beiktattuk a roma kultúra főbb elemeit, köztük a zenét, a táncot, az éneket.  Az Egyesület a hétköznapokban is  kiemelten  kezeli a roma hagyományokat, kultúrát, amit a Berhidai Roma Nemzetiségi Önkormányzattal karöltve igyekszik átadni a felnövekvő nemzedéknek.

Kapcsolódó képek:

Benne vagyunk a Tv-ben!

A Duna Tv stábja forgatott a Jobb Élet Közhasznú Egyesület által fenntartott Bogáncsvirág Tanodában.

Nagyon jó hangulatban telt el  a nap, köszönhető a stáb tagjainak, akik már az első percekben a maguk közvetlenségével oldották a kezdeti izgalmakat, feszültséget.

Sokat nevettünk, játszottunk.!  🙂  Szuper napunk volt!

11:30-tól látható a Bogáncsvirág Tanoda:

https://mediaklikk.hu/video/kozelebb-roma-magazin-2023-08-21-i-adas/?fbclid=IwAR358kNRVBsnqgRm6taRexpPKn71dvQjEsnCfG5xi0bU8uk7kBr-X8JrulY

 

 

Kapcsolódó képek:

Új pályázat!

Egyesületünk ismét egy nyertes pályázatot tudhat magáénak!

A Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság által kiírt

„Nyelvi környezetben megvalósuló roma nemzetiségi, népismereti, művészeti, hagyományőrző és olvasó táborok megvalósításának 2023. évi költségvetési támogatásai”

ROMA-NEMZ-TAB-23-0203 számú pályázaton 900.000,-Ft összeget nyert el, amit gyermekek nyári táboroztatására használtunk fel.

Kapcsolódó képek:

Veszprém Európa Kulturális Fővárosa 2023, Gizella Napok

Nagy megtiszteltetés érte Egyesületünket, az belül is a Bogáncsvirág Tanodát!

A Jobb Élet Közhasznú Egyesület által fenntartott Bogáncsvirág Tanoda  meghívást kapott a „Veszprém Európa Kulturális Fővárosa 2023, Gizella Napok” rendezvényre!  Gyermekeink nagyon készültek erre a rangos feladatra. Köszönet  a „Romani for Berhida, Együtt Berhidáért” csapatnak, a sikeres felkészítésért, a csodálatos fellépő ruhákért! Igazi csapatmunka eredménye lett a sikeres szereplés!  Tanodás gyermekeinknek hihetetlenül nagy lehetőség volt ez a a bemutatkozásra, hogy a Bogáncsvirág Tanoda nevét megismerjék, megjegyezzék, a köztudatba kerüljön!   Köszönet a felkészítőknek,  a zenekarnak,a gyerekeknek, a pedagógusoknak!

https://fb.watch/kyY6T-PHRX/

https://www.facebook.com/100001513968231/videos/928068521817588/

https://www.facebook.com/100001513968231/videos/262549206303930/

Kapcsolódó képek:

Ho, ho, ho, hóóóóó!!!!
A Jobb Élet Közhasznú Egyesület által fenntartott May Lasho Trajo Tanodába  is megérkezett tegnap a Mikulás! 🎅
A gyerekek izgatottan várták, vajon mi lapul a zsákjában! Sokak nagy megkönnyebbülésére csak édességekkel megrakott csomagot rejtett a puttony, amiből minden gyermek kapott. Akiknél „rezgett a léc”, ők megígérték, hogy az elkövetkező időszakban egy kicsit jobbak lesznek, jobban tanulnak, hogy jövőre ne kelljen izgulniuk, hogy virgácsot vagy csomagot kapnak e. 🙂
 

Kapcsolódó képek:

Mikulás Nap iskolásoknak, Óvodásoknak

A Jobb Élet Közhasznú Egyesület , a Berhidai Roma Nemzetiségi Önkormányzat, és az Összefogással Berhidáért Egyesület  közös összefogással mikulás csomagot ajándékozott a Süni Óvoda és az Ady Endre általános iskola összes gyermekének.
Az iskola aulájában megtartott adventi műsor keretében énekkel, verssel, tánccal kedveskedtek a gyerekek. Az iskola igazgatója, Molnár -Deák Marianna felolvasta a gyereknek a Mikulás levelét, amit csillogó szemekkel hallgattak a kis ovisok.
Az adventi gyertyagyújtás után került sor a csomagok kiosztására. Pergető Margit polgármester asszony, Turcsányi Istvánné és Babai János személyesen adta át minden gyermeknek a Mikulás csomagot.

Kapcsolódó képek:

Megszakítás