Karácsonyi műsor, 2019. december 20.

„Az egyedüli dolog, amiért érdemes ezen a földön élni, az az, hogy az ember tudjon szeretetet adni és elfogadni. Csak ez teheti boldoggá az embert.”

A Berhidai Roma Nemzetiségi Önkormányzat 2019. december 20-án tartotta Karácsonyi műsorát a Kultúrházban.

Babai János elnök köszöntőbeszédjében a karácsony hangulatát idézte fel: a karácsonyt kicsi és nagy egyaránt várja. A kicsik sok ajándékot, a nagyok pihenést, nyugalmat remélnek tőle. Még ha nem is világos mindenki számára egyértelműen karácsony üzenete, mégis valami szelíd, nyugodt érzés, végső soron valami manapság már egészen ritka dolog, a szeretet árad belőle. A mindennapos megélhetési gondok – amelyek napjainkban különösen előtérbe kerültek – elhalványulnak, ha kigyúlnak az ünnepi fények. A karácsony nem csak egy ünnep, hanem egy érzés.  Az ünnepen az ember hajlandó félretenni az ellentéteket, és ha csak rövid időre is, de békét köt embertársaival. Az ünnep szépségét nem az ajándékok nagyságával kell mérnünk, hanem egy olyan ajándékkal, amiből mindenki részesülhet, amit mindenki adhat, ez pedig a szeretet.  Az összetartó család kell, hogy ápolja az ünnepelni tudás művészetét és adja át azt a következő nemzedéknek.

Babai János elnök köszöntője után Pergő Margit polgármester asszony beszédében kiemelte az ünnep jelentőségét, külön megemlítve az ünnepre való hangolódást, az egymásra figyelést, a karácsony lényegét.

Az ünnepi műsort a Bogáncsvirág együttes nagy sikert aratott cigánytánca tette színesebbé.

A műsor végén került kiosztásra 50 db édességcsomag a gyerekeknek, és 50 db élelmiszercsomag a nehézhelyzetben lévő családok részére, amivel egy kicsit a Jobb Élet Közhasznú Egyesület a Magyar Élelmiszer Bank Egyesület segítségével hozzájárult a karácsonyi készülődéshez